Kaymakamımız SERİN : "Son yıllarda siyez buğdayı ve ürünleri ile öne çıkan Devrekani İlçesinde 2018 yılında 7000 dekar alanda üretim gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 24.000 ton siyez buğdayı rekoltesine ulaşılmıştır. Ekim alanında 2018 yılı itibari ile %300 artış sağlanan Devrekani,bu veriler ışığında Türkiye üretiminin %18'inin gerçekleştirmekte olan Devrekani İlçesi sadece buğday olarak değil geleneksel ve modern tesislerde un, bulgur ve diğer gıda maddeleriş üretimi ile tüketiciye bu ata mirası ulaştırmayı bir görev edinmiştir. organik siyez buğdayı üretimi ile ilgili İlçemiz Ulamış Köyünde 100 dekarlık bir alanda çalışmalar başlamış olup, özellikle dağ köylerinde boş bırakılan kıraç tarım arazilerinde organik siyez buğdayı üretimi ile ilgili projelendirme çalışmaları devam etmektedir. İlçede faaliyet gösteren özel sektör müteşebbisleri, proses çeşitliliği içine girerek yeni ürünlerin üretimi ve tüketiciye arzı içinde yatırımlara başlamıştır.. "diyerek, " Devrekani ve Devrekanili üreticiler olarak ATA buğdayımız siyeze ve mirasına sahip çıkmaya ve Kastamonu değerlerini Ülke ve Dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz " diye ekledi.
 
 
 
.